Vakantiewerking

Patiëntenweekend

De Liga heeft doorheen haar werking vastgesteld dat heel wat huntingtonfamilies er niet toe komen vakantie te nemen. Vaak blijft het gezin met de huntingtonpatiënt thuis. Het is immers een niet te onderschatten onderneming om er samen met een patiënt op uit te trekken.
Zowel de zieke als de familieleden moeten vechten tegen een gevoel van schaamte, wat zeker niet makkelijk is als je voordurend bekeken wordt, als er plaatsen zijn waar je duidelijk niet welkom bent. In 1984 startte de Liga met het organiseren van vakantieweekends. Tweemaal per jaar kunnen patiënten, met of zonder familielid, in groep op weekend gaan. De organisatie van de weekends en de begeleiding van de patiënten berust hoofdzakelijk bij betrokkenen en vrijwilligers die heel wat ervaring hebben met de verzorging van een zieke.
Bij de keuze van vakantiehuizen en bij de planning van activiteiten wordt steeds rekening gehouden met de mogelijkheden van de patiënten. Op elk weekend is een ervaren verple(e)g(st)er aanwezig die instaat voor de eventuele medische verzorging. In de mate van het mogelijke zorgen wij dat er voor elke zieke een begeleider beschikbaar is. De weekends geven de patiënt en zijn gezin de mogelijkheid om er eens uit te zijn en zich echt met vakantie te voelen. Uiteraard kan de patiënt ook alleen mee, zodat het thuisfront eventjes uit de verzorgende rol kan stappen en zich echt kan ontspannen. Wie het eenmaal meemaakte, wil dit niet meer missen. De interesse voor deze weekends groeit dan ook voortdurend.

Ons aanbod

  • Tweemaal per jaar echte vakantie in een prettige en vriendschappelijke sfeer.
  • Aangepaste accommodatie en verzorging voor Huntingtonpatiënten.
  • Deskundige begeleiding van patiënten.
  • Een volledig uitgewerkt programma met verzorgde animatie.
  • Voor verplaatsingen van en naar het vakantieverblijf wordt steeds naar een oplossing gezocht.

Ontspanningsweekend

Tijdens dit weekend krijgen mensen de tijd om op een ontspannen manier over de ziekte te praten met lotgenoten. Ook vrijwilligers van de Huntington Liga kunnen aan dit weekend deelnemen. Tijdens dit weekend wordt er geen aangepaste accommodatie voorzien voor zieken.

Ons aanbod

  • Een gezellig weekend in een hotelletje aan zee.
  • Een ontspannen sfeer waarin niets moet en alles mag, maar waar altijd plaats is voor een gesprek over de ziekte van Huntington.