Regiowerking

REGIONALE WERKING

Betrokkenen bij de ziekte van Huntington vinden vaak weinig begrip voor hun moeilijkheden in hun naaste omgeving. Daarom organiseert de Liga regionale familiebijeenkomsten. Praten met lotgenoten betekent vaak het herkennen van zijn eigen situatie in de verhalen van anderen, het ontdekken van oplossingen voor problemen die je zelf ook hebt, het vinden van steun bij elkaar en ook het besef: ´ik sta er niet alleen voor´.

Ons aanbod

  • Contact in een ontspannen sfeer praten met mensen die ook geconfronteerd worden met de ziekte van Huntington. Horen hoe zij de problemen aanpakken, elkaar bemoedigen als het eens wat minder goed gaat.
  • Op deze bijeenkomsten wordt heel wat informatie doorgegeven. Onderwerpen zoals de presymptomatische test, hulpmiddelen, nieuws uit de medische wereld e.a. komen aan bod. Indien gewenst worden ook deskundigen uitgenodigd om een thema toe te lichten.
  • Ontspanning: een gezellige pannenkoekennamiddag, een kaas- en wijnavond, een uitstap met de zieken. Veel is mogelijk en kan door deze regiogroepen, met of zonder steun van de sociale dienst, georganiseerd worden.

Wens je op een dergelijke bijeenkomst uitgenodigd worden, laat dit dan weten aan onze medewerkers van de sociale dienst. Zij zullen je in contact brengen met de verantwoordelijke van de dichtstbijzijnde regio.

Foto © jynmeyer

Foto © jynmeyer