Historiek

HISTORIEK

Hoe het begon…

In 1967 richtte Marjorie Guthrie, weduwe van de Amerikaanse folksinger Woody Guthrie, die aan de ziekte overleden was, in Amerika de eerste familiegroep op.
Onder haar impuls en met de enthousiaste medewerking van prof. dr. Franz Baro en prof. dr. Herman Van den Berghe, beiden verbonden aan de K.U. Leuven, werd in 1974 ook in België met een familiegroep begonnen. Dergelijke groepen bestaan nu in meer dan 57 landen, verspreid over de verschillende continenten.

De Huntington Liga stelt zich in de eerste plaats tot doel de families betrokken bij de ziekte van Huntington te ondersteunen. Door het geven van informatie wil zij de ziekte meer bekendheid geven en betrokken families bewust maken van de keuzes die mogelijk zijn ter preventie van de ziekte. Daarnaast wil de vereniging ook het wetenschappelijk onderzoek naar een mogelijke behandeling ondersteunen.

De sociale dienst en de vrijwilligers van de Huntington Liga vzw zijn altijd bereid om bijkomende informatie te geven mocht je hier behoefte aan hebben.

marjorieFoto: © The Woody Guthrie Foundation and Archives

Foto: © The Woody Guthrie Foundation and Archives