Jongerenwerking

JONGERENWERKING

Jongerenwerking : Met Huntington omgaan op een leuke manier! De Huntington Liga zet in op een jongerenwerking voor risicodragers tussen de 16 en de 30 jaar.

Het leven van jonge mensen in een huntingtongezin is niet altijd gemakkelijk. Wanneer een van de ouders getroffen is door de ziekte, krijgen ook de kinderen van het gezin te maken met de gevolgen hiervan.

Heel wat kinderen gaan extra taken opnemen in het gezin en dragen soms te veel verantwoordelijkheid op te jonge leeftijd.

Daarnaast zijn ze ook risicodrager, wat onzekerheid schept over hun toekomst (opleiding, job, relaties, kinderen).

Om de psychologische druk te verlichten kan het soms goed zijn om naar andere jongeren te luisteren of met hen te praten. Iedereen doet dit op zijn eigen manier.

Geïnteresseerde jongeren kunnen hiervoor mailen naar jongerenwerkinghl@gmail.com

jongerentesamen

De site van de Huntingtion Disease Youth Organisation: http://nl.hdyo.net/
De ‘Huntington’s Disease Youth Organisation’ is een internationale vrijwillige non-profitorganisatie die werd opgericht om specifieke steun te bieden aan jonge mensen over de hele wereld die te maken krijgen met de ziekte van Huntington.

Op hun website vindt er een schat aan informatie op maat gemaakt voor en door jongeren, maar ook volwassenen kunnen er veel aan hebben. Je vindt er informatie, filmpjes en antwoorden op talrijke vragen.
De site HD-Buzz http://nl.hdbuzz.net/
Deze website, is geschreven door wetenschappers om de huntingtongemeenschap te informeren over het wetenschappelijk onderzoek naar de ziekte van Huntington dat wereldwijd gebeurt. Je krijgt hier wetenschappelijke informatie gegoten in een, voor niet-wetenschappers, begrijpelijke taal.